Már használhatók a mórahalmi e-töltőoszlopok

Korábbi cikkünkben értesítettük olvasóinkat, hogy elektromos autó töltőket üzemelnének be a városban. Most pedig megtudtuk: a pályázat és a kivitelezés sikeres volt.

Már használhatóak is azok az e-töltőoszlopok, amiket közös magyar-román projekt keretében több mint 86 millió forintból telepítettek Mórahalomra. Természetesen ebbe minden projektlépés beletartozott, ráadásul még egy elektromos buszt is beszereztek, ami turisztikai célokat szolgál.

Két helyszínen összesen négy járművet lehet egyszerre tölteni, gyorsan, könnyedén, hatékonyan. Ráadásul egyik oldalt egyenáramú, másik oldalt pedig váltóáramú töltést lehet végezni. Így minden típus energiára találhat a településen. Ezzel a hazánkban is egyre népszerűbbé váló elektromos autók használatát szeretnék támogatni, hogy bárki, aki ilyen kocsival érkezik, nyugodt szívvel tölthessen elég időt a városban.

Fotó: Móra-Net TV

Az e-járművek pozitív tulajdonságai közé tartozik, hogy nem szennyezik közvetlenül a környezetet, ráadásul sokkal halkabbak, így a zajártalom is kisebb. S mivel Mórahalom a haladó szellemű közösségek közé kíván tartozni és igen fontosnak tartja a környezetvédelmet, valamint az emberek biztonságát, éppen időszerű volt, hogy használhatókká váljanak a töltőoszlopok.

Ahogy a mellékelt fotón is látszik, már élesben is tesztelték az eszközöket. Jól működnek, így környezeti és biztonsági szempontból, de gazdaságilag és turisztikailag is nagy előrelépést jelentenek a városnak és a térségnek egyaránt.

Farkas Cs. Tekla

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek