Már lehet pályázni a balatonfüredi Quasimodo-költőversenyre

Június 30-áig lehet pályázni a balatonfüredi Salvatore Quasimodo-költőversenyre. A megmérettetésre, melyhez dalpályázat is kapcsolódik, két magyar nyelvű költeménnyel, illetve egy zenekari művel lehet jelentkezni – tájékoztatta szerdán az MTI-t a programot szervező balatonfüredi önkormányzat kulturális osztályának vezetője.

    Cserép László elmondta, hogy a harmincéves rendezvény díjnyertes alkotásait szeptemberben, irodalmi fesztivál keretében mutatják majd be, ahová meghívást kapnak a korábbi nyertesek is. Az őszi fesztiválon így mások mellett Czigány Györggyel, Gergely Ágnessel, Gömöri Györggyel, Zalán Tiborral, Szálinger Balázzsal, Marno Jánossal, Sajó Lászlóval és Tóth Krisztinával is lehet majd találkozni.

    A balatonfüredi önkormányzat és a költőverseny közalapítványa által meghirdetett megmérettetéshez egy dalpályázat is kapcsolódik, amelyre legalább négyperces kamarazenekari művel lehet jelentkezni. A mű szövegéül egy kortárs vers választható, amelynek szerzője egy korábbi Quasimodo-költőverseny nagydíjasa vagy különdíjasa.

    A szeptemberi irodalmi fesztivál keretében, a tervek szerint Ennio Morricone-emlékestet rendeznek, Petrarca, illetve a városhoz kötődő Kisfaludy Sándor emléke előtt tisztelegve szimpóziumot tartanak a magyar-olasz szerelmi költészetről. A város több pontján kortárs költők adják majd elő megzenésített verseiket, valamint olasz ételeket is kóstolhatnak a látogatók – tette hozzá a szervező.

    A Nobel-díjas Salvatore Quasimodo 1961-es, balatonfüredi tartózkodása emlékére 1992 óta évről évre megrendezik a költőversenyt, amelyre több száz magyar és külföldi pályázat érkezik minden évben. Ezek közül szakmai zsűri választja ki a legjobbakat.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek