Már lehet regisztrálni a 3. oltásra Szlovákiában

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint már lehet regisztrálni a Covid-19 betegség elleni vakcina harmadik adagjára. Az oltás önkéntes, a legyengült immunrendszerű betegek kérhetik – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

„Az Országos Egészségügyi Információs Központ (NCZI) az egészségbiztosítók listái alapján október 13-tól minden érintettnek SMS-üzenetet küld” – mondta a szóvivő.  „Csak azok regisztrálhatnak, akik megkapják az SMS-t” –figyelmeztetett Eliášová, és hozzátette, hogy az SMS bemutatása után regisztráció nélkül is beadható a vakcina az oltóközpontokban.

Azoknak a betegeknek, akik nem kapnak SMS-üzenetet az NCZI-től, de olyan diagnózisuk van, ami alapján jogosultak a harmadik oltásra, fel kell keresniük kezelőorvosukat, aki, miután megvizsgálja őket, kiállítja a beutalót. Ezután regisztráció nélkül jelentkeznek az oltóközpontban vagy az oltást végző orvosnál.

A szóvivő rámutatott, hogy a harmadik oltás csak 4 héttel a második után adható.

Eliášová hozzátette, hogy az egészségügyi dolgozók és a szociális intézmények lakói 6 hónappal a második oltás után kaphatják meg a harmadikat. „Akik átestek a Covid-19 betegségen, és megkapták a vakcina mindkét adagját, egyelőre nem oltják a harmadikkal.”

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek