Már nem Amerikában költik a legtöbbet mozijegyre

Kínában a mozipénztáraknál 6,87 milliárd jüant (298,6 milliárd forintot) hagytak a nézők, ez rekordbevétel, és ezzel első ízben utasították maguk mögé a kelet-ázsiai ország moziai Észak-Amerikát, ahol az év második hónapjában “csupán” 250 millió dollárt (72 milliárd forint) költöttek a mozikasszáknál. Ez az adat azt is jelenti, hogy egyre inkább a távol-keleti országé lesz a világ legnagyobb filmpiaca.

Az év második hónapjának listavezetője a The Mermaid (A hableány) című film volt, amelyre a nézők körülbelül 3,17 milliárd jüant költöttek február 8-i premierje óta.

Bemutatója egybeesett a holdújévi tavaszünnep időszakának kezdetével.

Az idei év második hónapjában több mint 192 millió mozijegy kelt el Kínában, a forgalomra egyértelmű hatással volt az egyhetes ünnep, amelyet a Valentin-nap követett.

Kínai médiajelentések szerint Észak-Amerika “legyőzése” azt jelzi, hogy Kína az éves forgalmat tekintve is hamarosan a világ legnagyobb filmpiaca lehet. Megfigyelők szerint ez már 2017-ben bekövetkezhet.

A kínai mozipiacot az elmúlt években látványos fejlődés és élénkülés jellemzi. A jegyárbevételek 2015-ben elérték a 44 milliárd jüant, majdnem 49 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Tavaly 1,26 milliárd jegyet váltottak a kínai filmszínházakba.

MTI

Related posts:

  1. Egyiptom napi 4 millió dollárt bukik az orosz gép katasztrófája nyomán Naponta mintegy 4 millió dollárra rúgnak Egyiptom veszteségei az orosz…
  2. Románia sertéshúst exportálhat Kínába Románia elkezdheti a sertéshúsexportot Kínába, a távol-keleti ország hatóságai engedélyezték…
  3. Nagy üzleteket hozott Vilmos herceg kínai útja Mintegy 230 millió dollár értékben írtak alá gazdasági együttműködési megállapodásokat…

Hasonló Bejegyzések bitosítva a Yet Another Related Posts Plugin segtségével.

Yarpp


Hasonló cikkek