Már nem gond a parkolás a Megyei Kórháznál

Több mint 250 jármű befogadására alkalmas parkoló kiépítése történt meg a B–A–Z. Megyei Központi Kórház hátsó területén. Szükség volt a fejlesztésre, mert az intézményhez érkező rendkívül nagyszámú gépjármű – parkolóhely hiányában – már akadályozta a kórházi betegellátást és a mentőforgalmat, a hozzátartozók autói pedig gyakran elfoglalták a szomszédos utcákat.

Sajtótájékoztató a felújításokról: Dr. Révész János főigazgató (középen) és Breitenbach Sándor műszaki igazgató (jobbra)

A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a megye legnagyobb ágyszámú és betegforgalmú egészségügyi intézménye, amely kiemelkedő mértekben végez prevenciós, gyógyító, rehabilitációs, oktató és kutató tevékenységet nemcsak országos, hanem európai szinten is, ezért óriási mennyiségű jármű érkezik ide naponta.

A kórház egykor cserjés, bozótos, kihasználatlan részén alakítottak most ki három önálló, szilárd burkolattal és közvilágítással ellátott parkolót – ezek mozgáskorlátozott parkolóhelyeket is tartalmaznak –, így az intézménybe érkező betegek, hozzátartozók már kulturált körülmények között parkolhatnak. A szolgáltatást egy csekély behajtási díj ellenében lehet igénybe venni.

A Megyei Kórház új parkolója

Egy másik fejlesztés is indul hamarosan: felújítják a Blaskovics utcai nővérszálló épületét, amely 1962-ben készült, ám átadása óta nem történt benne korszerűsítés. A renoválás során hatvanegy – egyágyas, fürdős, mini konyhás – lakóegységet alakítanak ki. Végeznek gépészeti és elektromos felújítást, megtörténik a külső homlokzati fal, a lábazat és a tető hőszigetelése, valamint napelemes rendszert helyeznek el a lapostetős rész teljes felületére.

Jelenleg üresen áll a nővérszálló épülete

A felújításhoz 104 millió támogatást nyert az intézmény, amelyet mintegy 40 millió forintnyi önerővel egészít ki. A külső felújítás kivitelezése 2020 első félévében befejeződik, a leendő lakók pedig várhatóan 2021. elején vehetik majd birtokba a kívül-belül megszépült, korszerű nővérszállót.

(Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek