Már vásárolhatnak az új piacon Zákányszéken

Február 2-án, kedden vásárolhattak először az érdeklődők a piacon. A termelők pedig heti három alkalommal értékesíthetik áruikat a településen.

Az előrelépésről Zákányszék Község hivatalos facebook-oldalán adtak tájékoztatást. A termelői piac megnyitása nagy jelentőséggel bír, hiszen így jó minőségű áruhoz juthatnak hozzá a környékbeliek, illetve mindazok, akik kedden, pénteken és szombatonként reggel hat és dél között ellátogatnak a piacra.

A lehetőség nagy segítséget nyújt az őstermelőknek és kistermelőknek, hiszen megfizethető helypénz árán adhatják el terményeiket. A hatvanöt év feletti zákányszékiek bérlet nélkül, ingyen árusíthatnak.

Az önkormányzat többek között a hazai termékek fogyasztását kívánja így támogatni. Hiszen a jelenlegi helyzetben elkél a segítség. De természetesen az előírásokat mindenkinek kötelező betartania, és a piacnak külön szabályzata is van.

A piacon Csongrád-Csanád megyében vagy a piac 40 km-es körzetében működő gazdaságból származó mezőgazdasági-, illetve élelmiszeripari termékét értékesítő kistermelők, őstermelők árusíthatnak. Gyűjtött, szedett gomba és élő állat a piacon nem értékesíthető – olvasható a Zákányszéki Termelői Piac saját facebook csoportjában.

Ebbe a csoportba  bárki csatlakozhat, aki első kézből szeretne értesülni az új információkról vagy a termelők saját termékeiről. Hiszen ezen a felületen ingyenesen hirdethetnek vagy számolhatnak be esetleges akcióikról, új termékeikről, várható változásokról. Ebben a közösségi csoportban is látszik, hogy a választék igen sokrétű: sajtok, joghurtok, tojás és még sok minden más.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép/Forrás: A piac internetes csoportja

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook 


Hasonló cikkek