Marad az érettségi!

Február 15-ig lehet jelentkezni az idei vizsgákra.

A közelmúltban elindított petíció ellenére  – ne tartsák meg az érettségit – az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatón kijelentették, hogy a kormány nem tervez változtatni az érettségi szabályain és időpontján sem. A tájékoztatásban kiemelték, hogy az írásbeli és a szóbeli vizsgákat egyaránt meg szeretnék tartani. Illetve a felsőoktatásba való jelentkezés sem változik, hagyományos módon, február 15-ig lehet jelentkezni.

A felelős államtitkár elmondása alapján,  a tavalyi év bebizonyította, hogy a járványügyi keretek közt is biztonságosan meg lehet rendezni a vizsgákat. Tavasszal csaknem 80 ezer, ősszel pedig további 30 ezer tanuló érettségizett le úgy, hogy sehol sem alakult ki fertőzési góc. A felkészítést a digitális oktatásban is el tudják látni az iskolák, a tavaszi vizsgák eredményei a digitális munkarend ellenére megfeleltek az elmúlt öt év átlagának.

A középiskolában a kormány a járványügyi védekezés érdekében a hónap végéig meghosszabbította a tantermen kívüli digitális munkarendet, és abban bíznak, hogy ezeket a korlátozásokat hamarosan teljesen vagy részlegesen fel lehet oldani. A felelős döntés azonban a járványügyi helyzetben a meghosszabbítás volt – mondta Maruzsa Zoltán a köznevelésért felelős államtitkár.

Forrás: MTI


Hasonló cikkek