Mara(dj)ton otthon

A futás a legolcsóbb és bárhol végezhető sport. Nem véletlenül kezdenek bele annyian. Közülük sokakat ránt magával a versenyszellem és a saját korlátok leküzdése.

Amatőr és versenyszerűen sportolók is megmérettethetik magukat egy-egy versenyen. A maratoni táv lefutása sokak álma, de 2020 tavaszán csak álom maradt, hiszen az összes, tömeget megmozgató rendezvényt törölték szerte a világban. Így a maratoni versenyeket is sorra fújták le.

Ezzel találkozott az orosz ultramaratonista is, aki már jó ideje a marokkói futóversenyre készült. Mindhiába, a koronavírus közbeszólt, a versenyt lefújták. Az orosz Dmitrij Jakuhnij nem akarta kárba veszni felkészültségét és azt az időt, amit erre szánt, ezért úgy döntött, hogy lefutja a távot, csakhogy ezt otthonában tette meg. Az ultramaratoni táv 100 kilométer és 300 méter volt, amelyet 10 óra, 9 perc alatt tett meg. A táv megtételéhez a fikai erőnlét fenntartásában a feleség segített, aki frissítőkkel és táplálékkal kedveskedett férjének, míg a gyermekei a mentális segítséget képviselték, szórakoztatták édesapjukat.

Nem csak az orosz futó gondolkodott így. Még márciusban egy francia férfi futotta le a maratoni távot, mindezt az erkélyén, a futópadján.

Fotók: pixabay.com


Hasonló cikkek