Marco Rossi: Képességbeli hiányok vannak Magyarországon

Nem sikerült a bravúr a magyar labdarúgó-válogatottnak kedden este Cardiffban, ahol 2-0-ra kikapott a Wales elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A szövetségi kapitány, Marco Rossi a képességbeli hiányokról, míg Sallai és Baráth az elkövetett hibákról beszélt.

A magyar labdarúgó-válogatott 2–0-s vereséget szenvedett Walesben, így selejtezőcsoportja negyedik helyén végzett és nem jutott ki egyenes ágon a 2020-as Európa-bajnokságra, de a pótselejtezőben még lesz lehetősége Marco Rossi csapatának.

„Azt gondolom, a hozzáállás megfelelő volt, szerintem próbáltunk harcolni az elejétől kezdve egészen a végéig. Az első félidőben sokkal jobbak voltunk, egy esélyük volt, abból gólt is szereztek egy nagy védelmi hiba után. Volt egy egyértelmű gólhelyzetünk, ott be kellett volna találnunk. Ha igazán szeretnénk megvalósítani az Eb-álmainkat, akkor az ilyen helyzeteket be kell rúgni, gólokat kell szerezni. A fordulást követően két percen belül megkaptuk a másodikat, szintén egy olyan szituációban, amit megoldhattunk volna, elkerülhettük volna a szabadrúgást a jobb oldalon” – értékelte a látottakat az olasz szakember, majd hozzátette, védekezésben nem sikerült megvalósítani a megbeszélt taktikát és túl sok ki nem kényszerített hiba is jellemezte csapat játékát Cardiffban.

Marco Rossi szerint túl sok magyar labdarúgó teljesített a saját szintje alatt, de természetesen kiemelte az ellenfél képességeit is. „Wales megérdemelten nyert, egy dolog maradt, hogy gratuláljunk neki” – mondta.

A válogatott idegenbeli sikertelenségéről is beszélt a kapitány: ,,Kicsit balszerencsések is voltunk ebből a szempontból, de el kell fogadnunk, hogy vannak határaink, ami a képességeinket illeti. Amikor idegenben játszunk, ez kijön, és nem tudunk rajta túllendülni. Azt gondolom, ez pszichológiai dolog is, ezen dolgozunk, dolgozni is fogunk. Ez egy probléma, amit nem olyan egyszerű megoldani.”

A teljes cikk ITT olvasható.

Fotó: Nagy Zsolt (j) és a walesi Gareth Bale a Wales – Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen a cardiffi városi stadionban. MTI/Kovács Tamás


Hasonló cikkek