Marihuána miatt szenvedett balesetet, a drogot otthonában termeszthette

Egy 47 éves férfi 2020. január 22-én 9 óra 30 perc körül a délelőtti órákban a Nógrád megyei Nagyorosziban közlekedett autóval, amikor megcsúszott, árokba hajtott és egy betonkorlátnak ütközött.

A sofőr a helyszínen zavartan viselkedett, ezért megvizsgálták, fogyasztott-e valamilyen bódító anyagot. A rendőrök még ugyanezen a napon kutatást tartottak a férfinál, amely során egy melléképületben egy növények gondozásához szükséges eszközökkel felszerelt, átalakított szekrényt, illetve növénytermesztéshez szükséges ventilátort, lámpát találtak. A helyszínen lefoglaltak továbbá 12 dohányzacskóban tárolt különböző súlyú növényi törmeléket, valamint élelmiszeres dobozokban barna színű anyagot is.

A nyomozás során kirendelt szakértői vélemény kimondta, hogy a férfi marihuánát fogyasztott mielőtt volán mögé ült, a lefoglalt anyagok pedig kábítószernek minősülnek.

A Rétsági Rendőrkapitányság nyomozói a 47 éves férfi ellen kábítószer birtoklása bűntett és járművezetés bódult állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárás vizsgálati szakaszát a napokban befejezték és az ügy iratait az illetékes ügyészségnek megküldték.


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek