Márki-Zay elismerte: el akarják törölni a rezsicsökkentést

Márki-Zay Péter eltörölné a rezsicsökkentést, ha kormányra kerülne. Erre hívja fel a figyelmet a Fidelitas legújabb vidója. A szervezet elnöke szerint ezt a baloldal miniszterelnök-jelöltjének több korábbi kijelentése is bizonyítja. Illés Boglárka úgy látja, Márki-Zay Péter hatalomra jutása esetén az embereknek ugyanazokra a megszorításokra kellene számítani, mint amik a Gyurcsány-kormányt jellemezték.

Brüsszelbe látogat

Háromnapos munkalátogatásra készül Brüsszelbe Márki-Zay Péter. Bár a balliberális sajtó arról számol be, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje brüsszeli nagyágyúkkal egyeztet, egyelőre úgy tűnik a különböző uniós intézmények tisztviselői nem tudnak a találkozóról – számolt be a Magyar Nemzet.
A portál megkeresésére az Európai Bizottság úgy fogalmazott: időben közzé fogják tenni, ha Márky-Zay uniós biztosokkal egyeztetne, ez azonban péntek estig nem történt meg. A baloldali politikus keddtől csütörtökig tervezi a látogatást, útját Újhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő szervezi.

Forrás: hirtv.hu


Hasonló cikkek