Márki-Zay Péter: „Visszaadjuk Miskolcnak a tőle elvett forrásokat”

Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje Miskolcon járt a hétvégén, utcafórumot tartott.

Szombaton ellátogatott a Búza téri piacra és beszélgetett az emberekkel, előző este pedig utcafórumot tartott a belvárosban a választóknak.

Népszavazási kezdeményezésük támogatása érdekében indult országjáró körútra Márki-Zay Péter, aki pénteken több borsodi településre is ellátogatott. Délután érkezett Miskolcra, ahol – a Centrum Áruház előtti téren – a közelgő választásra készülve arról is beszélt, hogy az általa vezetett kormány milyen intézkedéseket hozna a magyarok és a miskolciak érdekében.

Márki-Zay Péter és háttérben a helyi képviselők (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Szilágyi Szabolcs, a megye I-es választókerületének egységes ellenzéki jelöltje köszöntötte őt a borsodi megyeszékhelyen, majd Varga László, a megye II-es választókerületének ellenzéki jelöltje állt a mikrofon elé, és beszédében többek közt az összefogás fontosságát hangsúlyozta.

Az egységes ellenzék a Fudan Egyetem, valamint az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát érintő témákban szeretne népszavazást. Az országjárás most erre hívja fel a választók figyelmét, de egyúttal az áprilisi országgyűlési választás kampányát is megkezdte ezzel Márki-Zay Péter.

A miniszterelnök-jelölt és leendő kormánya az inflációhoz mérten évről évre emelkedő nyugdíjat, valódi rezsicsökkentést, a minimálbér további, szintén évről évre történő emelését, igazi elszámoltatást és öt év múlva az Euró bevezetését ígérte. Fejlesztenék továbbá az oktatást, az egészségügyet, de a rendőrök helyzetének rendezésével megállítanák a pályát elhagyókat.

Csoportkép a miskolci utcafórumról (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

„A rendszer akkor váltható le, ha a Fidesszel szemben egy nem-Fidesz áll “– fogalmazott Márki-Zay Péter a miskolci utcafórumon. Véleménye szerint az unió legkorruptabb kormánya Magyarországnak van. Harminc évvel a rendszerváltozás után hazánknak végre el kell indulnia felfelé. Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt ígéretet tett arra is, hogy: „Visszaadjuk Miskolcnak a tőle elvett forrásokat”.

Ha tetszett a cikk, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek