Maroslele megújul: miniszteri biztos járt a településen

A község egyre fontosabb települése a makói járásnak, ezt bizonyítják az ott zajló fejlesztések is és az ennek kapcsán odalátogató, a politikai és gazdasági életben kiemelt szerepet játszó emberek

A Csongrád – Csanád megyei faluról lapunk is többször beszámolt már. Legutóbb éppen a a napokban írtuk meg, hogy új játszóudvart kapnak az óvodások, hiszen a régi területére épül a bölcsőde.

Ezzel a lépéssel az önkormányzat a szülők helyzetét szeretné könnyebbé tenni, mert ezen a településen is kiemelt figyelmet fordítanak a családokra és a fiatalokra . Ezt szolgálja a többi pályázat, projekt és elnyert támogatás is. Most pedig úgy tűnik, hogy a falu első embere, Drimba Tibor, nem hiába hisz a kemény munka megtérülésében.

Mint polgármester, ő fogadta Gaal Gergelyt, a KDNP országgyűlési képviselőjét és miniszteri biztost. A falu életében igen fontosnak bizonyuló eseményről és Gaal Gergelyről  a promenad24.hu írt:

Gaal Gergely, a KDNP országgyűlési képviselője, miniszteri biztos. Kinevezését decemberben vehette át, mely szerint a helyi szintű és hazai forrásból megvalósuló településfejlesztési programok összehangolásáért és népszerűsítésért felelős, aki közreműködik a helyi szintű településfejlesztési igények összegyűjtésében, javaslatot tesz a Miniszterelnökséget vezető miniszter részére a településfejlesztési igények megvalósíthatósága kapcsán, illetve részt vesz a feladatkörét érintő eseményeken, egyeztetéseken, illetve a településfejlesztési programok kommunikációjában – közölte a hírportál.

A miniszteri biztos megtekintette az éppen zajló beruházásokat, többek között a bölcsődeépítést és az óvodafelújítást. Gaal együttműködik a Modern Városok Programjának vezetőjével, Gyopáros Alpár kormánybiztossal, így a jelenléte emiatt is megtisztelő volt a településnek.

Sokan azt remélik, ez ösztönzőleg hathat a lakosokra, a településfejlesztésre és a jövőre nézve is. Mert a kapcsolattartás a miniszteri biztosokkal emelheti egy-egy község életszínvonalát, ez pedig nem csak politikai szempontból lehet jelentőségteljes. Merthogy mindenki az előrehaladást szeretné támogatni.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Facebook

 

 


Hasonló cikkek