Maroslele támogatja tűzoltóit

A Maroslelei Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület éppen idén ünnepli fennállásának 30. évét. Bár az eszközöket nem születésnapi ajándékként kapják, a tagok büszkék a fejlődésre és a munkájukra

Az általuk végzett segítségnyújtás nagy szerepet játszik a kisebb és nagyobb problémák, tűzesetek elhárításában és a település, valamint a térség lakossági életének biztonságos mederbe terelésében, ott tartásában.

Egy sikeresen elbírált pályázatnak köszönhetően hétszázötezer forintnyi támogatást kapnak a Belügyminisztériumtól, melyet az önkéntes tűzoltók munkájának ellátására fordíthatnak. Így többek között hamarosan Maroslelére érkezik egy bevetési védőruha, valamint sisakok, kesztyűk, csizmák, arcvédők és fejlámpák – mondta Gazdag István egykori elnök a radio7.hu-nak.

A Belügyminisztérium egyébként 600 millió forintos keretből támogatja az önkéntes tűzoltóságok munkáját országos szinten. Idén is számtalan pályázatot bíráltak el, közülük sokan nyertek is. Közel ezer egyesület jut támogatáshoz valamilyen formában eszközbeszerzési és egyéb lehetőségeknek is köszönhetően.

Farkas Cs. Tekla

Nyitókép: illusztráció!


Hasonló cikkek