Maroslele: társadalmi összefogásból jeles

A településen kiemelkedő hagyománya van a közös munkának, az összefogásnak és egymás megsegítésének. Erre a közelmúltból  is hozhatunk jó néhány példát.

A polgármester, Drimba Tibor  joggal dicsérte a közösséget a napokban. Elmondta, hogy  együtt festették ki az orvosi rendelő váró termét és irodai részét, de a temető karbantartásába  is besegítenek a lakosok, ha van rá igény. Emellett persze saját megboldogult szeretteik  sírjait is rendszeresen gondozzák, de az  elgazdátlanodott emlékművek gondozásában is részt vesznek, hiszen a sírokat, akár a virágos kerteket ápolni kell, hogy ne menjenek tönkre és ne veszítsék el lelki és műértéküket.

Az által,  hogy a lakosság nagy kedvvel és  erőbedobással segíti a település szépítését rengeteg energiát és pénzt meg tudnak spórolni, amiket sürgősebb célokra fordíthatnak. Ez azért kedvező, mert a költségvetés általában szűkös.   De a nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően  önerőből is képesek jelentős lépéseket tenni fejlesztések és a község szépítése érdekében.

Hamarosan trianoni emlékművet állíthatnak, amivel megörökítik a  már több mint 100 éves esemény jelentőségét, jelenre való hatását  és a magyarság illetve a település életében betöltött szerepét. Hiszen természetesen vannak jó néhányan, akik érintettek ebben  a történelmi, de ma is érezhető tragédiában.

S hogy  ne csak a múltra, hanem a jelenre és a jövőre is koncentráljanak és a  legkisebbek fejlődésére gondolva jelentős intézkedéseket tegyenek, az óvoda udvarára majd mese padokat helyeznek ki,  amiket remélhetőleg élvezettel fognak használni a kicsik és az óvodapedagógusok is.

És, ha  ez még mindig nem volna elég, közösségi kezdeményezésként a közelgő gyereknapra máris gyűjtenek. Az összefogás a településen ezek alapján tehát tényleg példaértékű.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Nyitókép: radio7.hu

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek