MartFeszt – zakatol a fesztiválszezon Felvidéken is

A MartFeszt kulturális fesztivál és nyári szabadegyetem a szlovákiai Martoson múlt héten 5 napon át szórakoztatta a felvidéki lakosságot.

Fergeteges hangulat, színvonalas fellépők, Felvidéki Bandák Versenye, sportösszecsapások, táborozók, Fanstaff, de még a Felvidék Arca Szépségverseny döntője is helyet kapott a kínálatban.

 

Csütörtök este a Tankcsapda, pénteken Rúzsa Magdi zúzta szét a MartFeszt színpadát. Szombat este Deák Bill kapitány és Hobo érkeztek a MartFesztre.

A különféle panelbeszélgetéseken kívül zenei, kulturális és könnyedebb élményekben is részük volt a fesztiválozóknak, akiket rendkívül érdekeltek a folklórprogramok is. A Budapesti Nemzeti Színház Tenkes kapitánya előadásától kezdve, a Szőttes Néptáncegyüttes táncházán át a családi napig mindent átszőtt a magyar kultúra és a hagyományok sora, a termelői piac képviselőiről nem is beszélve, ahol minden helyi finomságot helyben beszerezhettek a résztvevők.

A rendezvényen több száz táborozó és több ezer fesztiválozó fordult meg szerdától vasárnapig. A szervezők évről évre igyekeznek megmozgatni minden egyes korosztályt, ez idén is sikerült és jövőre sem lesz másként.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek