Más szemében a szálkát: a demokraták az afganisztáni helyzetért Trumpot hibáztatják

Az amerikai demokratáknak nem maradt más lap a kezükben, úgyhogy újra elővették Trumpot. Az amerikai baloldali média is Joe Biden demokrata elnököt hibáztatja az afganisztáni káoszért. Azóta egy terrortámadás is történt Kabulban, amire válaszul az amerikai elnök az ígérte, hogy levadásszák a terroristákat.

Ez viszont nem volt elég a demokratáknak, kellett találni valakit, akit felelőssé lehet tenni a történtekért. Alexandria Ocasio-Cortez demokrata képviselő, a momentumosok példaképe egyből meg is találta, kit lehet hibáztatni: Donald Trump volt amerikai elnököt.

A képviselő egy interjúban kijelentette:

“A Trump-kormányzat rendkívül idegengyűlölő és rasszista bevándorlási politikát folytatott. Az egyik dolog, amit érdemes megnéznünk, hogy miért nem előzetesen evakuálták a SIV program keretében ezeket az afgán tolmácsokat, állampolgárokat és szövetségeseket. Stephen Miller és retorikája, valamint a Trump-kormányzat idegengyűlölete miatt sok ezer afgán kimenekítése erre az évre maradt, bár már sokkal korábban is dolgozhattunk volna rajta” – írta meg a Breitbart.

Biden olyannyira biztos a fenti állítás igazságtartalmában, hogy átadta a táliboknak azt a listát, amely azok nevét tartalmazza, akik segítettek az amerikaiaknak, mondván, így biztos hamarabb kijutnak Afganisztánból – írta meg a Politico.

 

Forrás: 888.hu


Hasonló cikkek