Máshol lesz a Mona Lisa a Louvre-ban

A világ talán leghíresebb Leonardo da Vinci festményt, a Mona Lisát átmenetileg – néhány hónapra – áthelyezik július közepén a Louvre-on belül, amíg felújítják a 2005-ben számára kialakított termet.

Július 16-án este 100 lépéssel kerül majd arrébb. Másnap ugyanúgy látható lesz a Médicis Galériában egy 12 méter magas betonfalra helyezett klimatizált üvegburában, mint ahogy eddig.

A Louvre célja, hogy a látogatók az egyre szigorúbb biztonsági előírások tiszteletben tartásával is minél folyamatosabban tekinthessék meg a kiállított műtárgyakat, ezért több mint 34 ezer négyzetméternyi kiállítóhely felújítása történt meg 2014 óta. Ez a belső terekben és a kültérben is egy hatalmas felújítás kezdete.

A Mona Lisa a párizsi múzeum leglátogatottabb termében található, naponta több mint tízezren keresik fel. A szóban forgó – egyébként legnagyobb és legvilágosabb – terembe 2005-ben költöztették, melyet 4 éven keresztül alakítottak át. A Mona Lisát a Louvre statisztikái szerint a múzeum látogatóinak 90 százaléka keresi fel.


Hasonló cikkek