Maszk a fiókokban, hazaküldött dolgozók: ahány bank, annyi szokás

A home office, az irodába való visszatérés és a fióki maszkviselés megkövetelése szempontjából is eltér az egyes hazai nagybankok gyakorlata banki körképünk szerint.

Amiben nagyjából egységes a bankszektor: nem esett vissza a veszélyhelyzet elmúltával a digitális csatornák használata, a fiókok forgalma pedig megnőtt ugyan a krízisidőszakihoz képest (a legtöbb helyen a felére esett vissza még tavasszal), de nem éri el a korábban megszokott szintet – állapítja meg a portfolio.hu írásában.

OTP Bank: szervezeti egységtől függően a korábban home office-ban dolgozó kollégáik átlagosan több mint 50 százaléka tartózkodik egyszerre az irodákban. Május elején kezdték a visszatérésüket megszervezni több lépésben. Először csak néhány munkavállalóval, majd június 15-től nagyobb léptékben. Ahol erre lehetőség van, a kollégák váltják egymást. Fiókhálózatuk viszont teljes egészében visszatért a normális működésébe, a járványidőszak alatt shifteket alakítottak ki a nagyobb fiókokban: a dolgozók kéthetente váltották a személyes jelenlétet és a távollétet. Az agilisan működő területeken továbbra is alkalmazzák a kéthetes váltást, akik épp nincsenek az irodákban, ők otthonról dolgoznak.

K&H Bank: a központi irodai dolgozók május közepe óta a megfelelő távolságtartás érdekében két csoportban, heti váltással dolgoznak a nyár folyamán, amennyiben a kormány és egészségügyi szervek ajánlásai, határozatai másképp nem rendelkeznek. A fiókhálózat munkatársai a korábban is megszokott rendben végzik munkájukat. Továbbra is biztosítják a folyamatos otthoni munkavégzést azon kollégák számára, akik magas rizikófaktorú csoportba tartoznak (60 év feletti munkatársak, a krónikus betegségben szenvedők és az állapotos kismamák).

A teljes cikket ITT olvashatja.

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek