Maszkellenes tüntetők garázdálkodnak a szlovákiai Lidl-üzletekben

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és garázdaság ügyében indítottak eljárást a zavargók ellen. A szlovák rendőrök már elvesztették türelmüket és erélyesen lépnek fel az ügyben.

Legutóbb a pöstyéni Lidl bevásárlóközpontba riasztották őket, ahol több személy a biztonsági őrök és a személyzet kérése ellenére sem volt hajlandó maszkot viselni. A kiérkező járőrök figyelmeztették a csoportot, hogy takarják el a felső légutaikat, vagy hagyják el az üzletet, hogy a többi vásárló befejezhesse a bevásárlását. A problémás csoport a személyi igazolványuk felmutatásának megtagadásával is kihágást követtek el. A tüntetők a szlovák rendőrök beszámolója alapján végig tiszteletlenül viselkedtek és visszautasították a kéréseiket.

Az incidens során két rendőr és egy tüntető sérült meg, akiket elláttak egy kórházban. 3 férfit vettek őrizetbe, akiket egy rendőrségi cellába kísértek.

Valószínűleg ugyanazokról a személyekről van szó, akik más járásokban is hasonló módon viselkedtek. Az eset után ketten büntetőfeljelentést tettek közfeladati helyzettel való visszaélés miatt, amellyel a belügyminisztérium foglalkozik.

Forrás: ujszo.com

Kövessen minket: Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek