Mától ismét szerdán jelenik meg a Szabad Újság

Július másodikától ismét szerdánként kerül az olvasó elé a Szabad Újság hetilap. Ettől a naptól kezdve látja el a főszerkesztői teendőket Bárány János újságíró, a lap eddigi kiadásvezetője, a Kultúrház című hétvégi kulturális magazin vezető szerkesztője. A hetilap hétvégi magazinjai, a Kultúrház, az Akadémia, a Családi Kör és a Sportvilág továbbra is pénteken kerülnek a standokra.

A Szabad Újság ezután harminckét oldalon kerül az olvasóhoz, hatvan centért. A lap tartalmi és grafikai megújuláson ment keresztül. Az új arculat Rózsár Vince grafikai szerkesztő munkáját dicséri.

A július másodikán, szerdán a standokra kerülő (76.-77.) számban több rovat először jelentkezik az újság eddigi húsz éves történetében. Az egyik a Staféta című közéleti rovat, mely a Szabad Újság nyolc régiós szerkesztője közreműködésével készül. Egy adott kérdésre, nyolc régióban válaszolnak az illetékesek, a rovatnak saját táblázata van, a szerkesztők gyűjtötte adatokkal. Az első téma: a felvidéki strandok árai. Ki, mennyit fizet egy csobbanásért? Mennyi pénzt vigyen magával egy négytagú család? Milyen extrák várják a látogatókat a Felvidék strandjain? Ezekre a kérdésekre keresik választ a lap újságírói.

Hosszú idő után ismét van Külföld rovat a Szabad Újságban, a nagyvilág legfrissebb híreivel, a Színes világ színes híreket, receptet, humort tartalmaz. A Kultúra-Mozaik című heti kulturális híradó is újdonság, akárcsak a Szeretettel: Diana című, egyedi hangvételű életmód rovat. A Vélemény rovat mellett ezután minden héten szerepel az újságban belpolitikai kommentár, gazdasági tanácsadás, és két jegyzet, melyek szerzői a szerkesztőség által felkért vendég publicisták.

Bárány János főszerkesztő és Neszméri Tünde főszerkesztő-helyettes bíznak az olvasókban. Abban, hogy elnyeri tetszésüket a teljesen megújult hetilap, és sokan lesznek, akik előfizetik. Kora ősszel minden eddiginél hatalmasabb előfizetői játék indul a Szabad Újságban és magazinjaiban.

Fotó: Grassl Ferdinánd


Hasonló cikkek