Mától visszaáll a régi rend a cseh-szlovák határon

Csütörtökön (6. 4.) 00:00 órától helyreállt a Szlovákia és Csehország közötti határszakaszon a korábbi szabad átkelés rendje. A hírt a két ország kormányfője, Igor Matovič és Andrej Babiš közösen erősítették meg Prágában, mielőtt tárgyalóasztalhoz ültek volna.

A szlovák kormányfő közlése szerint 2 nappal ezelőtt született megegyezés erről a lépésről Szlovákia és Csehország között.

Kedden hárommal nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Szlovákiában. Eddig összesen 1525-en fertőződtek meg a vírussal. A járvány kezdete óta 28-an hunytak el a vírus miatt. 3 beteg gyógyult ki kedden a kórból, ezzel 1.375-re emelkedett a kigyógyult betegek száma.

A járvány kezdete óta összesen 181.629 tesztet végeztek az országban, amelyek közül 1.525 zárult pozitív eredménnyel. Jelenleg 42 beteget ápolnak kórházban a koronavírus tüneteivel – közülük 3-nál erősítették meg eddig a vírus jelenlétét. Egyetlen koronavírusos beteget sem ápolnak jelenleg a kórházak intenzív részlegein, és senki sem szorul lélegeztetőgépes kezelésre – közölte az NCZI.

Forrás: bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek