Matovič: A méltányos adórendszer lesz a reform pillére

Az adó- és illetékreform alappillére a méltányos adózás lesz: egy adó és egy illeték, valamint gyerekenként havi 200 euró – közölte sajtótájékoztatóján Igor Matovič (OĽaNO) szlovák pénzügyminiszter.

Matovič közölte, hogy a reform „erősen családbarát” lesz. Egyúttal cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, amelyek az áfa 25%-ra emeléséről szóltak.

A miniszter elmondása szerint az adóreformról már tavaly nyár óta tárgyalnak. A részletekről „néhány héten belül”, talán „két héten belül” szeretne tájékoztatni. „Szlovákiának sürgősen tisztességes, családbarát adóreformra van szüksége, olyanra, amely látványosan egyszerűsíti a rendszert, és amelyet minden adófizető igazságosnak érez” – mondta a pénzügyminiszter.

Matovič tájékoztatása szerint a reformokat a jövő évtől vezetnék be. Az új szabályok alkalmazásáról hajlandó az ellenzékkel is egyeztetni.

Matovič mintegy 2,5 milliárd euróra becsüli a reform bevezetésének költségeit, finanszírozását több forrásból kell előteremteni. „Számolunk azzal, hogy a reform általánosan hiányt fog eredményezni. Néhány százmillióval szeretnénk hozzájárulni a reform bevezetéséhez, mert jó ügynek, a családbarát politika támogatásának tekintjük” – tette hozzá Matovič.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek