Matovič: A rendezvények maximális megengedett létszáma nem változik

A beltéri kulturális és sporteseményeken továbbra is maximum 500 ember vehet részt, a szabadtérieken pedig maximum 1000 fő.

Erről Igor Matovič (OĽANO) kormányfő tájékoztatott a központi válságstáb hétfői ülése közben. A vörös jelzésű területeken szervezett kulturális események esetében tilos lesz a frissítők biztosítása, a maximális megengedett létszámot pedig a felére csökkentik.

A zöld jelzésű területeken a sporteseményeken minden 2. sorban ülhet majd a közönség, a vörös zónában pedig csak minden negyedik sorban. A frissítőket itt sem engedélyezik. “A kulturális miniszter asszony, Natália Milanová, azt akarta elérni, hogy ne hallgattassuk el, és hogy szó szerint ne éheztessük ki a kulturális rendezvényeket, de ugyanígy Eduard Heger pénzügyminiszter is megszólított a sportrendezvények miatt. Segítő kezet nyújtunk a kulturális és sportélet szereplőinek. Vagyis bizonyos szintű kárpótlást kapnak azért, mert nem tudnak rendesen működni.” – közölte a kormányfő.

Matovič a rendezvények kapcsán azt is elmondta, hogy csak a közönség számít bele a létszámba, tehát a szereplők vagy a játékosok nem, ahogy a kiszolgáló személyzet sem. Az egészségügyi intézkedéseket továbbra is be kell tartani, és a szájmaszkot is hordani kell. Ezek az intézkedések elegendőek, és merészebbek más országok intézkedéseivel összehasonlítva, de Matovič vállalja érte a felelősséget.

Az esküvők, bálok és szalagavató ünnepségek problémát fognak jelenteni. Ezt a kérdést a következő napokban még tisztázzák.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek