Matovič: aki nem vesz részt a tesztelésen, az csak az egészségügyi alapellátást kapná ingyen

Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök ismertette a koronavírus általános országos tesztelésének tervét. Az első tesztre a mindenszentek hétvégéjén kerülne sor a lakosság egyik részével, a másodikra ​​egy héttel később.

A betegség terjedése elleni intézkedések tiltakozást is kiváltottak, amelynek eredményeként a fővárosi tüntetésen a rendőrök könnygázt és vízágyút is használtak.

“Személy szerint úgy gondolom, hogy önkéntesnek kell lennie, de akik nem vesznek részt, azoknak egyszerűen nem kapják meg azokat az előnyöket, amelyet az állam jövőre nyújt.” – mondta a miniszterelnök.

Megemlítette az egészségügyi ellátás megváltoztatására vonatkozó javaslatot is. Matovič szerint azoknak az embereknek, akik úgy döntenek, hogy nem vesznek részt a tesztelésen, csak az alapvető egészségügyi ellátást nyújtanák a továbbiakban ingyenesen. “Ezt javaslatként mondom. Miért kellene mindig a felelősségteljeseknek ráfizetniük azokra, akik felelőtlenek?” – tette hozzá a miniszterelnök.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek