Matovič az orvosoknak nem ígért jutalmat

Az orvosok valószínűleg nem fognak kapni abból a jutalomból, amely egy korábbi bejelentés szerint azoknak az alkalmazottaknak jár, akik a világjárvány kitörése után veszélyes környezetben, az ún. első vonalban dolgoztak.

Ezt a hétfői sajtótájékoztatóján jelentette ki Igor Matovič (OĽANO) kormányfő. Az egészségügyi dolgozók közül csak a nővérek kapnak jutalmat. „Ha jól emlékszem, az orvosokat nem említettem” – jegyezte meg a miniszterelnök, aki pénteken jelentette be, hogy a kormány 50 millió eurót különít el a járványellenes küzdelem első vonalában dolgozó alkalmazottak számára.

Boris Kollár házelnök üdvözli a kormány lépését.

A pénzt az egészségügyi nővérek, katonák, rendőrök és a szociális intézetek alkalmazottai között fogják szétosztani az egyes szaktárcák.

Matovič hétfőn szerint a dolgozók több jutalmat is megérdemelnének, de a kormány “csak addig nyújtózkodhat, ameddig a takarója ér.”

Forrás: tasr, bumm.sk

Nyitókép: Správy – Pravda


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek