Matovič cáfolta, hogy bármi köze lenne az antigénteszteket biztosító céghez

A Szlovák Kormányhivatal elutasítja, hogy a kormány „megszedte” volna magát a közbeszerzéseken. Az Állami Tartalékalap (SŠHR) ellen a tesztvásárlással kapcsolatban felhozott vádakra reagáló állásfoglalást Ľubica Janíková, Eduard Heger (OĽaNO) kormányfő szóvivője bocsátotta a TASR hírügynökség rendelkezésére szerdán.

Az antigéntesztek beszerzésének módját két ellenzéki politikus, Robert Fico, a Smer elnöke és Peter Pellegrini független képviselő, a parlamenten kívüli Hlas elnöke is bírálta. Janíková leszögezte: Igor Matovič (OĽaNO) volt kormányfő és pénzügyminiszter kizárta, hogy bármilyen módon kötődne ahhoz a nagyszombati  céghez, amely az antigénteszteket biztosította.

A szóvivő emlékeztetett: Fico és Pellegrini kormányaira volt jellemző, hogy a közbeszerzéseken „szedték meg” magukat. Ezt bizonyítja az a sok hozzájuk köthető jelölt is, akik most terheltként előzetes letartóztatásban vannak, és egymásra vallanak.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek