Matovič emlékeztet, mit eredményezett 10 évvel ezelőtt a Radičová-kormány bukása?

A szlovák miniszterelnök nem érti, hogy a Za ľudí miért tiltakozik a Szputnyik V ellen, amikor ők is ezt akarták két héttel ezelőtt. Ján Kuciak és jegyese pedig azért halt meg, mert Sulík 2011-ben megbuktatta Iveta Radičová kormányát – vallja Igor Matovič.

Matovič szerint teljesen normális, hogy a repülőtéren várta hétfő este a Szputnyik V vakcina első szállítmányát. A sajtótájékoztatóján csak azt a hírt akarta eljuttatni az emberekhez, hogy újabb vakcina érkezett.

Ivan Korčok külügyminiszter szerint éppen ezzel a fogadással változtatta Matovič külpolitikai aktussá az orosz vakcina megvásárlását. Az SaS által jelölt miniszter fegyvernek nevezte a Szputnyikot az oroszok által indított hibrid háborúban.

A Za ľudí kijelentette, hogy a beszerzés és a vakcina engedélyezése is az egészségügyi miniszter hatásköre” – mondta Matovič. Ha liberális demokrácia vagyunk, akkor ne tiltsuk a Szputnyikot.” Matovič egy januári felmérésre hivatkozva állítja, van 300 ezer olyan ember az országban, akik csak a Szputnyikkal oltatnák be magukat, és további százezrek, akik elfogadják a Szputnyikot is.

Továbbra is Richard Sulík (SaS) gazdasági minisztert hibáztatja a jelenlegi járványhelyzetért, mert novemberben nem vett elég gyorsan elég sok antigén tesztet. A koalíciós helyzettől nem tart, szerinte partnerei nem fogják megismételni azt a hibát, amit 2011-ben, a Radičová-kormány megbuktatásával elkövettek „Meghalt egy újságíró és a jegyese, mert valaki úgy gondolta, hogy az euro-mentőöv elutasítása fontosabb” – jelentette ki Matovič.

Forrás: parameter.sk

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek