Matovič felszólította Sulíkot, hogy nyújtsa be a lemondását

Az Expres rádió, Braňo Závodský Naživo műsorában Igor Matovič miniszterelnök lemondásra szólította fel a gazdasági minisztert. Szerinte legjobb lenne még karácsony előtt. Matovič nyilvánosan vádolta meg Sulíkot az emberi életek elrablásával.

“Meg sem próbált teszteket vásárolni. Ezzel emberi életeket rabolt el. Hogyan tudja azt mondani, hogy minek akarjuk laposítani a görbét, amikor az újra növekszik? Hányhatnékom van tőle, és a helyzet miatt sírni tudnék.” – tette hozzá Matovič.

A műsor végén még kifejtette, hogy bántja őt az, hogy “a gazdasági miniszter egy idióta. Bánt. Lehet, rossz kormányfő vagyok.”

Sulík a közösségi oldalán reagált a lemondásra való felszólításra: “Szlovákiának nagyobb gondjai vannak, mint hogy a kormányfő érzelmi szétesésével kelljen foglalkoznia.” Richard Sulík gazdasági miniszter és az SAS elnöke nem veszi magára Matovič (OĽANO) kormányfő kijelentéseit, mivel tisztában van vele, hogy szélsőségesen bonyolult helyzettel kell megbirkóznia, és nem mindennapi felelősség hárul rá.

Ondrej Šprlák, az SaS szóvivője a TASR hírügynökségnek elmondta, a párt parlamenti képviselői teljes mértékben kiállnak az elnökük mellett.

Anna Zemanová, az SaS parlamenti frakciójának vezetője szerint a miniszterelnök felszólítása felelőtlenség, tekintve, hogy az egyik koalíciós partnerének miniszterét a jelenlegi krízishelyzetben szólítja fel távozásra.

Lucia Ďuriš Nicholsonová, az SaS európai parlamenti képviselője szerint nem Sulíknak, hanem Matovičnak kellene távoznia.

Korábban Sulík úgy fogalmazott, hogy a szlovák kormányfőnek át kellene adnia a járvány elleni védekezés irányítását.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek