Matovič: Ha blokkolják a forgalmat, annak büntetőjogi következményei lesznek

Amennyiben a konditermek tulajdonosai valóban megvalósítják az útblokádot, Igor Matovič törvényjavaslatot terjeszt be, miszerint ez bűncselekménynek minősül majd. Ha nem korlátozzák a D1-esen zajló forgalmat, kártérítést javasol számukra, helyezte kilátásba a szociális hálón vasárnap este közzétett bejegyzésében a kormányfő, hozzátéve, hogy a konditermek megnyitásáról csak a járványügyi szakemberek dönthetnek.

Matovič bejegyzése szerint a mai napon ismét konzíliumot tartanak, s a megvitatott témák között szerepel a konditermek és egyéb beltéri sportlétesítmények megnyitásának kérdése is. Mint ígérte, abban az esetben, ha a járványügyi stáb döntése alapján a konditermek továbbra is zárva maradnak, kárpótlási javaslatként kész a koalíció elé terjeszteni, hogy a 40 évesnél idősebb lakosság számára ezekbe a létesítményekbe a későbbiek során ingyenes belépőjegyet biztosítsanak, melyet az állam térít.

„Senki nem gondolhatja ezután, hogy mások szabad mozgásának korlátozásával és ártatlan emberek túszként való felhasználásával büntetlenül bármilyen előnyökhöz juthat” – jelentette ki Matovič.

A konditermek tulajdonosai tiltakozásul döntöttek úgy, hogy a mai nap folyamán reggel fél héttől blokkolják a fővárosba vezető utat. Pavol Kiseľ, a konditermek szövetségének képviselője ezt azzal indokolta, hogy a kormány nem veszi figyelembe a 2300 szlovákiai konditerem helyzetét, melyek összesen csaknem 20 ezer embernek biztosítanak munkát, ezért azt kérik, hogy haladéktalanul engedélyezzék a konditermek megnyitását.

A konditerem-tulajdonosok végül elálltak az eredeti tervüktől, nem blokkolják a forgalmat, mindössze lelassítják azt: a D1-esen mindhárom sávban 30-40 km/órás sebességgel haladva. Emiatt jelenleg mintegy fél órát kell várakozniuk a Pozsonyba tartóknak.

Forrás: Felvidék.ma, TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek