Matovič: Helyénvaló a kötelező állami karantén ismételt bevezetésének kérdése

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő szerint helyénvaló a külföldről hazatérőkre vonatkozó kötelező állami karantén újbóli bevezetésének kérdése.

Ezt szerdán jelentette ki Matovič a koronavírussal fertőzött személyek számának emelkedésével kapcsolatban. „Készen kell állnunk és készek is vagyunk a korlátozások újbóli bevezetésére. De nemcsak korlátozó intézkedésekről van szó, hanem olyanokról is, amelyek az ország minden lakosát megvédik“ – jegyezte meg Matovič, hozzátéve, hogy drámai volt a különbség az e-karantén és a kötelező állami karantén hatékonysága között. Ezzel együtt rámutatott más országok újabb megbetegedéseire, és a kockázatra, melyet a koronavírus-járvány második hulláma jelent.

Kedden 9 újabb, koronavírussal fertőzött személyt találtak Szlovákiában. Ezzel a fertőzöttek száma 1561-re nőtt.

A kötelező állami karantént, illetve az ún. e-karantént június 10-én szüntették meg. Ha a külföldről hazatérők nem az ún. biztonságos országokból érkeznek, akkor házi karanténba kell vonulniuk.

Forrás: parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek