Matteo Salvini az antifákról: “gyáva, vörös nácik”

Trentoban egy 15 szélsőbaloldaliból álló brigád rongálta meg Matteo Salvini pártjának, a Ligának egyik bódéját. A belügyminiszter keményen nekiment a támadóknak.

Csütörtökön szélsőbaloldali huligánok támadták meg a Liga egyik bódéját, amelyet Trento város főterén állítottak fel. A bódé funkciója az volt, hogy a járókelőknek ismertesse a belügyminiszter, Matteo Salvini biztonsági politikájának – azaz a terrorizmus és illegális migráció elleni küzdelemnek – eddigi eredményeit.

Ez nem tetszett néhány bevándorláspárti szélsőbaloldalinak, akik gyakorlatilag teljesen szétverték a bódét, miközben olyan rigmusokat kiabáltak, mint “akasszák fel Salvinit“.

Matteo Salvini közösségi oldalán reagált a támadásra, a következőket írta:

Egy újabb erőszakos támadás a vörös náciktól. Mi aztán nem félünk tőletek, nem adjuk fel!”

A Liga városi vezetője is megszólalt a támadást illetően, aki szerint az antifák csak arról tesznek tanúbizonyságot a támadásokkal, hogy nincs ínyükre a gondolati szabadság.

“Nem akarták, hogy az emberekkel megismertessük Salvini munkásságát. Ezeket az embereket a demokratikus értékek nem érdeklik.”

Nem ez az első eset, hogy Trento városában akcióznak a bevándorláspárti szélsőbaloldaliak. Tavaly novemberben például egy csapat erőszakos szélsőbaloldali elfoglalt egy vasútállomást, és Salvinit is megpróbálták bántalmazni.

Valószínűleg az antifák azért ilyen erőszakosak, mert az olaszok döntő többsége Matteo Salvini mögött áll: 64 százalékuk egyetért az olasz belügyminiszter azon döntésével, hogy lezárja az ország kikötőit a migránstaxizó hajók előtt, míg mindössze 19 százaléka az olaszoknak ellenzi ezt a lépést.

Forrás: 888.hu


Hasonló cikkek