Mátyusföldi versenyző nyerte a Konyhafőnök műsort

Háromórás küzdelem után eldőlt, hogy az alsószeli származású Janko Patrik nyerte a Konyhafőnök gasztroshow idei sorozatát, és ezzel együtt a tízmillió forintos főnyereményt. A mátyusföldi fiatalember egy kutyacukrászda megnyitását tervezi.

Az alsószeli Janko Patrik Sárközi Ákos, Michelin-csillagos magyar séf mentoráltja volt a gasztro-reality show alatt. A 37 éves mátyusföldi férfi a válogató hét első napján érkezett a népszerű Konyhafőnök című versenybe, ahol kisebb ellentétbe is került a séfekkel.

Később azonban javított, és bebizonyította, hogy helye van a konyhában, a kék csapatban. Janko Patrik Forási Ákossal, Rácz Jenő, Michelin-csillagos séf mentoráltjával szállt versenybe a végső győzelemért. „Ha főzök, a konyhában akár egy kis diktátor is tudok lenni, sokféle alapanyagot ismerek, sok országban jártam, és mindenhonnan magammal hoztam a jellegzetes fűszereket.”– nyilatkozta a felvidéki versenyző.

Patrik titokban jelentkezett a Konyafőnökbe, és az első napokban még abban sem volt biztos, hogy van bármiféle keresnivalója a versenyben. Sárközi Ákos azonban a kezdeti ügyetlenkedések ellenére is meglátta az alsószeli származású versenyzőben a lehetőségeket. „Óvodáskoromban már a konyhában álltam anyukámmal, és gyurma helyett tésztával játszottam. Mindig is érdekelt a konyha, de anyu nem akarta, hogy szakácsiskolába menjek. Úgy vélte, túl sok munkával és kevés pénzzel jár ez a szakma. Üzletfejlesztéssel kezdtem foglalkozni, de a konyhától nem lehetett eltéríteni. Szerintem az ember egész életében tanul főzni.” – nyilatkozta Patrik a Borsnak.

A Konyhafőnök győztese jelenleg Budapesten él egy olyan zöldövezeti kerületben, ahol rengeteg kutyát tartanak. Neki is van egy másfél éves, fekete akitája, innen jött az ötlet, hogy a nyereményt kutyacukrászda megnyitásába fektesse. “Olyan tortákat, muffinokat, jutalomfalatokat kínálnék, amik természetesen az ebeknek is megfelelnek. Párszor készítettem kutyakekszet, a mogyorósért nyálukat csorgatva követnek a környékbeli kutyák.” – mesélte a győztes.

Forrás: ma7.sk, borsonline

Fotó: RTL klub


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek