Mávinform: hétfőtől ideiglenes közlekedési rend a ceglédi és a lajosmizsei vonalon

A Kőbánya-Teher állomáson a biztosítóberendezésen elvégzett helyreállítási munkálatoknak köszönhetően a vonatközlekedésben már kisebb fennakadást okozó korlátozások lesznek a ceglédi és a lajosmizsei vonalon, hétfőtől munkanapi ideiglenes közlekedési rend érvényes – közölte a Mávinform az MTI-vel.

    Vasárnap esti közleményükben azt írták: a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között 5-10 perccel hosszabb menetidőre kell számítani. A torlódások és nagyobb késések megelőzéséért a munkanapi forgalomban az elővárosi vonatok egy része rövidebb útvonalon közlekedik.
A Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között az M3-as metrón és az M3-as metrópótlón a vasúti jegyeket és bérleteket elfogadják – tudatták.

Kőbánya-Teher állomáson kedd este eltört az állomásépületben lévő biztosítóberendezés elektronikus alkatrészeit és berendezéseit tartalmazó helyiség feletti födémben futó fűtéscső, és a kifolyt víz elárasztotta a kábelkötegeket, zárlatokat okozva. A vizesedés miatt meg kellett szüntetni a berendezés áramellátását is, így az működésképtelen lett.
A biztosítóberendezés javításán még pénteken is dolgoztak a szakemberek.


Hasonló cikkek