Sztrájkot hirdetett az MCDSz a Villeroy & Boch Magyarország Kft.-nél

Sztrájkot hirdetett a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSz) a Villeroy & Boch Magyarország Kft. hódmezővásárhelyi üzemében, a munkabeszüntetés kedd 0 órától csütörtök reggel 6-ig tart

– tájékoztatta Járási Tamás elnök csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint az 54 órás sztrájkra azért kerül sor, mert a munkáltató nem hajtja végre a MCDSz által kért 12 százalékos, a szakszervezet szerint a társaság gazdasági helyzete alapján is reális mértékű béremelést.

A sztrájkot a szakszervezet felmérése szerint több mint háromszáz munkavállaló támogatja – áll a közleményben.

A Villeroy & Boch Magyarország Kft. – a vasarhely24.com portálon olvasható – közleménye szerint a vállalat menedzsmentje még 2017 végén tájékoztatta a cégnél működő szakszervezeteket, hogy a tulajdonos Villeroy & Boch AG a 2018-as bérfejlesztést április 1-jétől kívánja végrehajtani. Ezt a döntést a cégnél működő mindkét szakszervezet tudomásul vette, így az azóta eltelt időszakban több fordulóban zajlottak a tárgyalások az idei bérfejlesztésről.

A megbeszélések a vállalat konszern jellegéből adódóan a korábbi években is több körben, és több héten át tartottak. A vállalat legutóbbi ajánlatát, amely – számos más elem mellett – átlagosan 8 százalékos alapbéremelést biztosít a munkavállalóknak, március 22-én az egyik szakszervezet, a Villeroy & Boch Magyarország Kft. Szakszervezeti Alapszervezete elfogadta.

A cég, a nagyobb taglétszámmal rendelkező szakszervezettel történt megállapodás alapján, április 1-jétől, a megállapodásban szereplő béremeléseket végrehajtja, és erről értesíti a munkatársakat.

 


Villeroy & Boch Magyarország Kft. Hódmezővásárhely

A Villeroy&Boch luxemburgi alapítású cég. Hódmezővásárhelyen, az egykori Alföldi Porcelángyár területén működik. A hódmezővásárhelyi üzemben szaniterkerámiákat gyártanak, a gyár a Villeroy & Boch konszern legnagyobb ilyen üzeme. A vállalkozás a nyilvános cégadatbázis szerint 23,692 milliárd árbevételt ért el 2016-ban, az előző évi 21,753 milliárd után. Adózott eredménye 1,130 milliárd forintot tett ki a 2015-ös 182 millió forintos veszteséget követően. A cég 2016-ban 837 dolgozót foglalkoztatott.

 


Hasonló cikkek