Még 1300, székelyeket támogató aláírás kell a Felvidékről

Hogy ne maradjon szégyenben, még 1300, székelyeket támogató aláírás kell a Felvidékről. Partium, Erdély és a székelyek  24 ezer helyett már több mint 32 ezer aláírást gyűjtöttek össze.

Május 7-ig 9750 aláírás összegyűjtése szükséges Szlovákiából a Nemzeti Régiókról szóló összeurópai aláírásgyűjtés sikere érdekében. A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által indított európai polgári kezdeményezés a nemzeti régiók védelmét, a gazdasági és nem utolsó sorban az identitásbeli erősödést szolgálja, megalapozva a leendő székely autonómiát.

Eddig körülbelül 8500 aláírás gyűlt össze, így még mintegy 1300 hiányzik. A felvidéki magyarság nemtörődömsége a székelyek, az anyaország és egész Európa szemében megbélyegző lehet.

Magyarország és a romániai magyarok már teljesítették a célt. Míg előbbi a szükséges 15 750 helyett közel 200 ezer, Partium, Erdély és a székelyek  24 ezer helyett már több mint 32 ezer aláírást gyűjtöttek össze.

A kezdeményezést támogatni ide kattintva lehet.

Forrás: KÖRKÉP.SK

Nyitókép: szekhelyek.szek-helyek.ro


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek