Még 700 ezer aláírás szükséges a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezéséhez

Az egymillió szignóból alig több mint 300 ezer van meg. A határidő május 7-e. Ideje lenne cselekedni!

A Székely Nemzeti Tanács még tavaly annak érdekében kezdeményezett aláírásgyűjtést, hogy Európa hagyományos nemzeti közösségei, köztük a székelység is megtarthassák identitásukat a saját szülőföldjükön. A kezdeményezés elindításáért a Székely Nemzeti Tanács hat évig pereskedett az Európai Bíróságon.

Az európai polgári kezdeményezés lényege, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését szolgáló európai uniós kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti jellegzetességeire is legyenek tekintettel.

Idén február végén a magyar Országgyűlés határozatban biztosította támogatásáról a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezését a nemzeti régiók védelméről.

Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és idén május 7-éig egymillió szignó szükséges legalább hét tagállamból ahhoz, hogy az Európai Parlament foglalkozzon a kérdéssel.

Az egymillió aláírásból jelenleg alig több mint 300 ezer van meg. Szomorú, hogy a trianoni országcsonkítás után 100 évvel egyesek annyira sem képesek, hogy online aláírjanak egy kezdeményezést. Nagyjából 5 perc az egész. Nagyapáink az életüket kockáztatták, vagy éppen áldozták fel a hazáért, nekünk ezzel szemben egy nyamvadt online űrlapot kell kitöltenünk. Május 7-ig azonban még van idő. ÉBRESZTŐ, MAGYAROK! A „Minden magyar felelős minden magyarért” jelmondat ne csak üres szólam legyen, álljunk ki együtt a határon túli, őshonos magyar kisebbségek mellett!

Írd alá Itt!

https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

Forrás: 888.hu


Hasonló cikkek