Meg akarta verni egy étterem szakácsát

Garázdaság miatt 90 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a Veszprémi Járásbíróság azzal a férfival szemben, aki egy vendéglátóhely szakácsát bántalmazta Nemesvámoson.

2019 novemberében tért be a férfi egy nemesvámosi vendéglőbe. Mivel viselkedésével zavarta az ott dolgozók munkáját, az étterem szakácsa megkérte, hogy fejezze be a rendbontást. Emiatt a vádlott megpróbálta megütni a szakácsot, aki hárított és támadóját a földre vitte. Miután a két férfit szétválasztották, a vádlott felborított egy pultot és élete kioltásával fenyegette meg a szakácsot.

A terhelt később sem csillapodott le. Először a konyhába akarta követni a szakácsot, oda azonban nem jutott be, ezért rugdosni kezdte a helyiség ajtaját. Végül a hátsó bejáraton át ment be a konyhába, ahol ismét rátámadt a szakácsra. Megpróbálta megütni, de a sértett lefogta a férfit. A vádlott távozásakor rácsapott az étterem egyik autójára, amelyben nem keletkezett kár.

A bíróság a pénzbüntetésen túl arra is kötelezte a vádlottat, hogy kártérítésként fizessen 30 ezer forintot az étterem üzemeltetőjének. Mivel a vádlott két napot őrizetben töltött, ezért háromezer forint pénzbüntetést már megfizetettnek tekintett a bíróság, a fennmaradó összegre pedig részletfizetést engedélyezett. Ha a vádlott késik a részletekkel, a pénzbüntetést szabadságvesztésre kell változtatni.

A bíróság döntése jogerős.

birosag.hu


Hasonló cikkek