Még oltják a tüzet a Pest vármegyei Gyálon

Még oltják a lángokat Gyál külterületén, ahol kedd délután kigyulladt egy hulladékfeldolgozó telep – adta hírül szerda délelőtt az MTI.

A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint egy körülbelül ezerkétszáz négyzetméter alapterületű üzemcsarnok egy részére terjedt ki a tűz, az épület körül pedig ötezer négyzetméteren válogatásra váró, bálázott, vegyes hulladék kapott lángra. A lángokat már körülhatároltak, jelenleg a parázsló részeket oltják, a munkálatokat erőgépek is segítik.

A helyszínen végzett mérések nem mutattak ki egészségre káros koncentrációt a levegőben – tudatták.

 

Papírbálák gyulladtak meg

 

Kedden délután közölte a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel, hogy tűz ütött ki egy hulladékfeldolgozó telepen Gyál külterületén, amely aztán több ezer négyzetméteres területre terjedt át.

 

Lángok a hulladékfeldolgozó területén (Fotó: MTI/ Mihádák Zoltán)

 

Csámpai Attila elmondta, hogy papírbálák gyulladtak ki, és az így keletkezett tűz átterjedt egy csarnok jellegű tárolóépületre, illetve egy betonsílóra, melyben feldolgozásra váró műanyagdarálékot tartottak. A Pest vármegyei katasztrófavédelem tűzoltó egységei megkezdték az oltást, melyhez vízágyút is bevetettek. A munkát az erős szél nehezítette. Késő délutánra a tűz további terjedését sikerült megakadályozni, az oltáshoz munkagépeket is bevetettek. (Forrás: MTI)

Kedden éjjel az FCC Magyarország Környezetvédelem és Hulladékgazdálkodás Kft. Facebook oldalán közölte, hogy a tüzet megfékezték a tűzoltók,  személyi sérülés nem történt, az anyagi kár azonban jelentős.

 

Nyitókép: Lángokban áll a hulladékfeldolgozó telep Gyálon 2023. március 28-án (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek