Még több fizetős parkoló Kecskeméten

Kecskeméten 2022 nyarától újabb parkolók válnak fizetőssé.

A kecskeméti képviselő-testület legutóbbi ülésén megszavazta hét bethlenvárosi utca fizetőssé tételét. Vajon így próbálják behozni a koronavírus okozta kiesést?

A Bethlen körút és a Kada Elek utca közötti hét utca (Kazinczy, Jósika, Cimbalmos, Széchy Mária, Kasza, Vacsi, Martinovics) fizetőssé tétele, II. díjövezetbe vonása is napirendre került a decemberi közgyűlésen. Az előterjesztést a jelenlévő képviselők, 18 igen szavazattal elfogadták.

A döntést azzal indokolták, hogy  ezekben az utcákban hagyják autóikat azok, akik a piacra vagy környékére mennek, és nem akarnak a parkolásért fizetni.

Az „idegen” autók sokszor hosszabb időt is ott állnak, és a szűk utcákban a nagyszámú parkoló gépkocsi miatt nehézkesebb a közlekedés, vagy a lakók nem tudnak megállni a házuk előtt vagy közelében. Főként a Kazinczy, a Jósika és a Vacsi utca lakóitól érkeztek emiatt bejelentések.

Homoki Tamás alpolgármester elmondta, hogy elfogadható az ötlet, a nem kívánt helyen való parkolás korlátozására.  Viszont ezzel a történelmi belváros közlekedési táblákkal lenne elcsúfítva. Lehetne akár Kecskeméten is modern, automatizált parkolóház. A piacnál pár évvel ezelőtt lett építve egy piaci mélygarázs, sajnos a város még most sem igazán szokott hozzá. – írja a BAON.HU

 

Juhász Márta

Ha tetszett a hír, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek