Még több Harrison Fordot kaphatunk

Decemberben ismét fel fog tűnni a mozik vásznain Han Solo, 2016-ban pedig a Szárnyas fejvadász folytatását kezdik forgatni, melyben Ryan Gosling mellé egy másik legendás, Harrison Ford által megformált karakter tér vissza, a közeljövőben replikánsokat kergető Deckard magánnyomozó. És ez még nem minden, a Warner bejelentette, hogy az 1993-ban hatalmas közönségsikert aratott A szökevény-t is folytatni kívánják.

 

Abban egy filmben egy orvost játszott Ford, akit igaztalanul vádoltak meg azzal, hogy meggyilkolta a feleségét. Tommy Lee Jones alakította a rezzenéstelen arcú nyomozót, aki soha nem fáradó vadászebként üldözte a menekülő Fordot. Az 1993-as film producerei próbálják tető alá hozni a folytatást, de arról nem nyilatkoztak, hogy Ford vagy Jones visszatér-e a folytatásban. Feltehetőleg minden követ megmozgatnak a háttérben, hogy visszacsalogassák őket. Ford már az 1998-as folytatásban, az Életre-halálra című thrillerben sem tűnt fel, abban Wesley Snipes-t kergette Jones.

Erre a filmre sokat kell még várnunk, jelenleg ott tart a projekt, hogy megvan a forgatókönyvíró, Christina Hodson, akinek a nevéhez eddig egy bemutatás előtt álló, Naomi Watts főszereplésével készült thriller, a Shut In fűződik. Jelenleg még az sem lehet tudni, hogy a szó klasszikus értelmében vett folytatást kapunk majd, vagy inkább az eredeti ötlet újragondolását.

Egyébként az 1993-as film is már egy négy éven át vetített tévésorozat remake-je volt. Az utolsó epizód Amerika, tévével rendelkező lakosságának majdnem a felét a képernyő elé ültette. A szökevény című mozifilm a harmadik legtöbb pénzt hozó film volt Amerikában a megjelenése évében, csak a Mrs. Doubtfire – Apa csak egy van  és a Jurassic Park tudta megelőzni. Lesz hova felnőnie a folytatásnak.

 

Nyitókép: Harrison Ford (Fotó: Getty Images/Alberto E. Rodriguez)


Hasonló cikkek