Meg van Kuciak-ügy gyilkosa

Miroslav Marček bevallotta Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolását. A volt katonát eredetileg azzal gyanúsították, hogy a sofőr szerepét játszotta. De vajon miért hihette a rendőrség, hogy Szabó Tamás lőtt helyette?

Főként az a szakértő játszhatott nagy szerepet a dologban, aki Szabó Tamásként azonosította azt a személyt, aki a kamerafelvétel szerint megközelítette a fiatalok nagymácsédi házát. Szintén ezt támasztotta alá a Kuciak-gyilkosság egy másik gyanúsítottja, Andruskó Zoltán, aki egyedüliként működött együtt a rendőrséggel.

Daniel Lipšic, a Kuciak-család ügyvédje szerint Marček beismerése egyúttal Andruskó vallomását is hitelesíti, aki nem állította, hogy pontosan tudná, ki milyen szerepet töltött be a gyilkosság során, mert nem volt ott a helyszínen.

Miroslav Marčeket a kihallgatás után átszállították Diószegre (Sládkovičovo) és Nagymácsédra (Veľká Mača), ahol a nyomozással kapcsolatos műveletekbe vonták be.

Forrás: RTV, ujszo.com

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek