Megérkezett a Szentatya, Ferenc pápa Magyarországon!

Szeptember 12-én vasárnap, Szűz Mária Szent Neve ünnepén Ferenc pápa megkezdte 34. Apostoli utazását Budapestre és Szlovákiába. Reggel hat órakor emelkedett a magasba a Szentatya az Alitalia gépével Róma Fiumicino repülőteréről, fedélzetén mintegy hetvennyolc újságíróval és kommunikációs szakemberrel. A másfél órás utat követően fél nyolc tájban ért földet a pápai repülőgép Budapest Liszt Ferenc repülőterén.

Államfőnek kijáró díszszázad fogadta a magyar földre lépő Ferenc pápát, akit a repülőtéren Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek, a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus házigazdája és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fogadott. A magyar nemzet nevében egy fiatal leány és fiú mezei virágokból font csokorral köszöntötte Ferenc pápát, aki a köszöntések után gépkocsiba szállva az ünnepi szentmise színhelyére, a Hősök terére hajtott.

A fél tizenkettőkor kezdődő szentmise előtt Ferenc pápa a tér baloldalán álló Szépművészeti múzeum román termében találkozott Magyarország politikai vezetőivel, Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel. Ferenc pápa kíséretében jelen volt Pietro Parolin bíboros-államtitkár, Paul Richard Gallagher érsek, az Államközi Kapcsolatok Részlegének vezetője – olvasható a vatican news közleményében.


Hasonló cikkek