Megfenyegette az őt megállító polgárőrt

A rendőrök kifosztással is gyanúsítják a férfit, aki még mindig letartóztatásban van. Bűntársai szabadlábon védekezhetnek.

A kunszentmiklósi nyomozók 2020. május 7-én őrizetbe vettek egy 35 éves kunadacsi lakost, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt, ugyanis támadólag lépett fel egy polgárőr ellen.

Az eddig rendelkezésre álló adatok szerint a férfi a jelzett napon jogosítvány nélkül közlekedett, ezért a helyi polgárőrség vezetője – a rendőrök egyidejű értesítése mellett – a közlekedési szabályok betartására hívta fel a figyelmét. A szabálysértőnek nem tetszettek a polgárőr szavai, ezért támadólag lépett fel vele szemben, valamint meg is fenyegette. Bűntársai is voltak: apja, testvére és sógornője csatlakozott a fenyegetőző férfihez. A rendőrök mindhármukat gyanúsítottként hallgatták ki, de a főkolompossal ellentétben ők szabadlábon védekezhettek.

A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsítottnak egy kifosztás is a számlájára írható. Még márciusban egy vele italozó ismerősétől kérte vissza a tartozását – húszezer forint értékben – majd, mikor a fizetési hajlandóságot mutató sértett elővette a pénztárcáját, abból a tettes váratlanul kimarkolt negyvenezer forintot, melyet nem is adott vissza. A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai az ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Révhegyi Andrea

Forrás: hiros.hu

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook

 


Hasonló cikkek