Meggyújtották az első adventi gyertyát a csipke városában is

Advent első vasárnapján Bödecs Pál református lelkész gyújtotta meg Kiskunhalas központjában, a Bethlen Gábor téren a zenepavilonban kialakított óriási méretű adventi koszorún az első gyertyát.

Az adventi ünnepségre a szakadó eső ellenére sokan eljöttek a város főterére, ahol a Lorántffy Zsuzsanna Kamarakórus tagjai énekeltek, majd Bödecs Pál református lelkész beszélt az adventi időszak jelentőségéről és kért áldást a város lakóira.

Az Advent időszakával megkezdődtek a karácsonyi ünnepek, a fény megszületését, az Úr eljövetelét várva, a karácsonyra való lelki felkészülés ideje. Ennek egyik legfontosabb eleme az adventi estéken tartott gyertyagyújtás. Sokan jótékonykodnak ilyenkor, egyházi, vallási és civil gyűjtenek adományokat a rászorulóknak, a legtöbb településen pedig zenés szabadtéri rendezvényeket szerveznek.

Kiskunhalason az adventi programok keretében tartják meg december 4-én, szombat délelőtt a Mikulás-futást, december 6-án, hétfőn a Városi Mikulás-napot a Lyra együttessel. December 12-én, vasárnap a katolikus egyház képviselője gyújtja majd meg a második gyertyát az adventi koszorún. December 17-én pénteken Boggie Adventi koncertjére várják a halasi Média és Kultúra Kft. szervezői a halasiakat, míg december 18-án, szombat este a Közösségek Háza udvarán tartanak közös ünneplést, lelki feltöltődést, majd a Groovehouse ad koncertet a főtéren.

December 19-én vasárnap a baptista egyház lelkésze gyújtja meg a harmadik gyertyát az adventi koszorún, utána Soltész Rezső táncdalénekes koncert tartják a főtréi színpadon.

December 20-án, hétfő este a Waldorf-iskola gyermekműsorát követi a Fazekas Mihály Általános Iskola tanulóinak műsora, közreműködik a Blues Boots együttes.

December 21-én, kedden késő délután a Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda, valamint a Szilády Áron Református Gimnázium és a Gólyafészek református óvoda műsora lesz látható, míg december 22-én szerdán este Vastag Tamás ad koncertet a Bethlen Gábor téren. – írja a BAON.hu

 

Révhegyi Andrea


Hasonló cikkek