Meggyulladt Miskolcon is az első adventi gyertya

Ég az első gyertya a belvárosi karácsonyi koszorún. Advent első vasárnapját sok miskolci töltötte a Szent István téren, ahol a gyerekeket műemlék körhinta, a felnőtteket kirakodó vásár, forró italok, ételkülönlegességek, koncertek várták.

A színpadon művészek, miskolci iskolások, énekkarok adtak műsort, majd Kiss Gábor alpolgármester ünnepi beszéde hangzott el, aztán ő gyújtotta meg a Hit gyertyáját a koszorún. Felkapcsolódtak az ünnepi fények is az utcákon: fényfüzérek, karácsonyi díszek kerültek a Széchenyi, Corvin, Déryné utcákra, a Szent István és a Hősök terére, a Városház téren található virágóra pedig átalakult egy hatalmas adventi koszorúvá.

 

Miskolc adventi koszorúja nappal /PTV Fotó: Vona Ildikó
Miskolc adventi koszorúja nappal

 

Újra elindult az adventi villamos is, immár ötödik éve díszítik a Miskolci Közlekedési Vállalat dolgozói azt a Tátrát, ami hamar az emberek kedvencévé vált. Minden évben megújul, érdekes látványelemekkel gazdagodik a különleges szerelvény, ami november utolsó vasárnapjától közlekedik, és érvényes jeggyel, bérlettel, utazásra jogosító okmánnyal lehet rá felszállni. A villamost 1 km fényfüzér, látványkandalló, 200 m fénycső, LED-es csillagos égbolt, egy szép kanapé, több száz karácsonyi dísz ékesíti. Az adventi szerelvény a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között jár, egészen január 6-ig.

 

Érkezik az adventi villamos a Szent István téri megállóhoz /PTV Fotó: Vona Ildikó
Érkezik az adventi villamos a Szent István téri megállóhoz

 

A Miskolci Advent programsorozat november 25-én, pénteken vette kezdetét. Vásár és szórakoztató programok kínálnak hangulatos készülődést december 24-ig. A Szent István téren felállított színpadon látható többek közt Petruska, Metrum All Stars, Szinvavölgyi Néptáncműhely, az Egyszervolt Mesezenekar, Bartók Kamarakórus, Kovácsovics Fruzsina, Mészáros Árpád Zsolt. Minden vasárnap 16 órától közös gyertyagyújtásra kerül sor. Legközelebb, a Remény gyertyáját Pfliegler Péter alpolgármester fogja meggyújtani.

 

Szöveg és fotók: Vona Ildikó


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek