Meghalt a Szellemirtók rendezője

75 éves korában elhunyt Ivan Reitman kanadai rendező és producer, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint az 1984-es Szellemirtók vagy az Ovizsaru.

Ivan Reitman a néhai Csehszlovákia területén született 1946-ban, szülei magyar zsidók voltak, és édesanyja túlélte az auschwitzi koncentrációs tábort, az 1950-es években érkeztek meg Kanadába. Reitman a torontói Oakwood Collage-ba járt, majd a McMaster Egyetemen folytatta a tanulmányait, ahol több kisfilmet is rendezett.

Filmes karrierje rendezőként az 1971-es Foxy Lady-vel indult, majd később olyan alkotásokat készített el, mint a Dilibogyók – Táborparádé (1979), a Szellemirtók (1984), az Ovizsaru (1990) vagy éppen az Ikrek (1988) és a Junior (1994). Rendezői munkássága mellett rengeteg filmnek volt a producere is.

Reitman kaliforniai otthonában hunyt el békésen, álmában, haláláról családja adott hírt.

Forrás: screenrant.com

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek