Meghalt az Egy kosaras naplója rendezője

Negyvenkilenc évesen meghalt Scott Kalvert, az Egy kosaras naplója című 1995-ös film rendezője. A Gilbert Grape és az Ez a fiúk sorsa mellett ez volt az egyik első film, ami ráirányította a figyelmet a főszerepet alakító, fiatal Leonardo DiCaprióra. A Jim Carroll önéletrajzi regényén alapuló film egy tizenéves fiúról szól, aki tehetséges kosaras, de a környezete miatt belecsúszik a heroinozásba, és ezzel elvágja a jövőjét. Ebben a filmben játszotta élete egyik első filmszerepét Mark Wahlberg is, akit Kalvert már korábbról ismert: ő rendezte a videoklipet a Marky Mark and the Funky Bunch Good Vibrations című 1991-es slágeréhez.

Mark Wahlberg, Leonardo DiCaprio és James Madio az Egy kosaras naplója című filmben

Forrás: Miraxmiddle

Kalvert több videoklipet is rendezett, köztük a Salt ‘N’ Pepa Shoop című számához és Cyndi Lauper I Drove All Night-jához. Az Egy kosaras naplójá-n kívül csak egy másik nagyjátékfilmet csinált, a 2002-es A drog poklá-t (Deuces Wild), amelyben Stephen Dorff és Brad Renfro játszotta a főszerepet.

A Variety híre szerint Kalvert holttestére az otthonában találták rá, és a rendőrség feltételezése szerint öngyilkosságot követett el.


Hasonló cikkek