Meghalt egy gyerek Nyitrán az erős szél miatt

Pozsonyban egy letört faág betörte egy autóbusz ablakát. Nyitrán kidőlt egy fa, egy kisfiú elhunyt, többen megsérültek. Fákat csavart ki, tetőket tépett le, vezetékeket szakított le, ezzel jelentős károkat okozott a szélvihar.

Bazinban (Pezinok) a város lezárta a várparkot, az erős szél fákat döntött ki, ágakat tört le. Tornóc (Trnovec nad Váhom) és Tardoskedd (Tvrdošovce) között, valamint Nagysurány (Šurany) és Bánkeszi (Bánov) között a vasúti sínekre dőltek a fák, emiatt szünetel a közlekedés. Vágsellyén (Šala) egy kamiont pördült meg az úton az erős szélben.

Az erős szél, amelynek következtében kidőlt egy fa Nyitrán, megölt egy 14 éves fiút, két másik gyereket pedig megsebesített. A tragédia a Nyitra-parti kerékpárúton történt, a Zobor alatti futballstadion mögött, ahol az alapiskolás diákok sétáltak.

A baleset helyszínén vannak a mentők, a rendőrök, a tűzoltók és egy pszichológusokból álló csapat is. „A tűzoltók segítettek kiszabadítani három gyereket a rájuk dőlt fa alól. Ketten különféle sérüléseket szenvedtek, egyikük sajnos a helyszínen belehalt a sérüléseibe.” – közölte Michal Varga, a Nyitrai Tűzoltó- és Mentőszolgálat szóvivője. A sérült gyerekeket kórházba szállították.

A tűzoltóknak a hétfői nap folyamán már több tucatszor kellett beavatkozniuk az erős szél miatt az Érsekújvári és Lévai járásban valamint Párkány környékén is. A legrosszabb a helyzet a nyitrai régióban.

Pozsonyban az intenzív széllökések nehezítik a tömegközlekedést, egy faág az egyik autóbusz üvegére zuhant rá, és betörte azt. Tíz fát döntött ki, valamint háztetőket is megrongált az erős szél a fővárosban, egyes utcák pedig járhatatlanok. A szél megtépázta Andrej Danko házelnök zászlórúdján a nemzeti lobogót is. 

A csehországi Kúty településnél a vasúti vezetékre zuhant egy fa, jelentős késéssel közlekednek a vonatok, a vezetéket javítják.

Csehországban több mint 20 ezer háztartás maradt áram nélkül hétfő reggel a rendkívül erős, viharos szél következtében. A viharos széllökések számos fát téptek ki, amelyek a villanyvezetékekre dőltek, azok sok helyen elszakadtak és megszűnt az áramszolgáltatás. Nyugat-Csehországban az áram nélkül maradt háztartások száma mintegy hétezer. A legerősebb, 157 km/órás szelet a cseh-lengyel határon fekvő Óriás-hegységben (Krkonose) mérték.

Forrás: bumm.sk, aktuality.sk, tasr

Fotó: Bazin/aktuality.sk/olvasói fotó


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek