Meghalt Jack Higgins, A sas leszállt szerzője

92 éves korában elhunyt Henry Patterson brit bestseller szerző, aki Jack Higgins álnéven írta thriller- és kémtörténeteit.

Patterson egyik leghíresebb műve az 1975-ben megjelent A sas leszállt, amely a második világháborúban játszódik, és több mint 50 millió példány kelt el belőle világszerte. A regényből egy évvel később készült filmadaptáció Michael Caine, Robert Duvall és Donald Sutherland főszereplésével.

Patterson 1929-ben született az angliai Newcastle-ben brit apától és egy észak-ír anyától. Tanárként végzett, és szabadidejében kezdte el írni regényeit, az elsőért – Sad Wind From the Sea – 75 fontot kapott.

Későbbi pályafutása során 85 további regényt szerzett, melyekből az utolsó 2017-ben jelent meg a The Midnight Bell címmel, és Sunday Times bestseller lett.

Patterson Jersey-i otthonában hunyt el családjával körbevéve, haláláról a kiadója adott hírt.

Forrás: The Guardian

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek